Kviečiame į pozityvios tėvystės užsiėmimų grupę Trakuose

Rugsėjo 17 d. Bendruomeninių šeimos namų informacinių iniciatyvų koordinatorė dalyvavo Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje vykusiuose 4 penktų klasių tėvų susirinkimuose, su tikslu informuoti tėvelius, kokias paslaugas tėvai ir vaikai gali gauti Bendruomeniniuose šeimos namuose Trakų rajono savivaldybėje.

Susitikimų metu tėvai teiravosi, ar dažnai pačios šeimos kreipiasi pagalbos ir per kokį laikotarpį gali būti suteikiamos psichologo konsultacijos vaikui ar suaugusiam. Džiugu, kad dvejose klasėse iš keturių buvo mamyčių, kurios jau buvo dalyvavusios pozityvios tėvystės užsiėmimuose ir pasidalijo teigiamais atsiliepimais apie užsiėmimų metu įgytas žinias.

Susitikimo metu tėveliai buvo kviečiami į naujai renkamą pozityvios tėvystės užsiėmimų grupę nuo spalio 3 d., ketvirtadieniais, 18:00-20:30 val., Trakuose. Numatoma 10 nemokamų užsiėmimų sesija tėvams. Užsiėmimų tikslas padėti tėvams kurti pozityvius santykius šeimoje. Užsiėmimų metu tėvai įgis informacijos apie vaikų raidos ypatumus įvairiais amžiaus tarpsniais ir vaiko amžiui tinkamus auklėjimo metodus. Sužinos veiksmingas auklėjimo strategijas ir jas išbandys praktiškai (supratimas dėl kokių priežasčių vaikai dažniausiai neklauso tėvų ir demonstruoja savo nepageidaujamą elgesį, natūralių ir logiškų pasekmių naudojimas, ribų ir taisyklių nustatymas, skatinimo sistemos ir kt. temos). Tėvai stiprins pasitikėjimą savimi auklėjant vaikus (neigiamų emocijų ir streso valdymas).

Užsiėmimų grupę tėvams ves psichologė Renata Grudzinskienė (individualiai konsultuoja vaikus/paauglius, suaugusius, poras, šeimas, teikia supervizijas specialistams, savo žinias gilina kognityvinės ir elgesio psichoterapijos podiplominėse studijose Lietuvos sveikatos mokslų universitete).

Registruotis į  užsiėmimus galima el. p. info@paslaugosseimoms.lt arba tel. 8 612 87 316 iki 2019 m. rugsėjo 27 d.