Šeimų stovykla Rūdiškėse

Birželio 25-29 dienomis jau antrus metus vyko nemokama stovykla tėvams su vaikais, skirta stiprinti šeiminius santykius, suteikti tėvams konsultacinę psichologinę pagalbą bei siekti užimtumo vaikams atostogų metu.

Šiais metais stovykloje dalyvavo 6 šeimos iš Aukštadvario ir Onuškio seniūnijų: iš viso 7 tėvai ir 15 vaikų. 6 dienas trukusioje dienos stovykloje, tėvai dalyvavo įvairiose veiklose kartu su vaikais ir atskirai užsiėmimuose suaugusiems su psichologe. Psichologė Laura Dubosaitė padėjo tėvams gilinti žinias apie vaikų amžiaus tarpsnių ypatumus, ieškojo būdų, kaip susitarti ir drausminti vaikus be pykčių, kaip įveikti konfliktus šeimoje. Taip pat tėvai turėjo galimybę individualiai kreiptis į psichologę rūpimais klausimais. Vaikai tuo metu keliavo po pasakų šalį, lankėsi Rūdiškių miestelio bibliotekoje, kartu su socialine pedagoge diskutavo temomis apie aktyvią gyvenseną ir higieną. Šeimų stovyklos metu vyko ir dailės terapijos užsiėmimai, siekiant per kūrybinį procesą ir spalvas pažinti santykius.

Stovyklos metu šeimos vyko į dvi išvykas: į Alpakų ūkį ir Trakuose dalyvavo edukacinėje programoje ,,Nepažinti Trakai“. Vaikų ugdyme ir auklėjime svarbus skiriamas laikas ir dėmesys vaikui, tad bendra tėvų ir vaikų stovykla padeda stiprinti tarpusavio ryšį, kurti prisiminimus apie laiką praleistą drauge bei užmegzti kontaktus su kitomis šeimomis.

Šeimų stovykla finansuojama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, įgyvendinant projektą ,,Kompleksinių paslaugų šeimai plėtojimas Trakų rajone“.