Tėvai skiria dėmesį ikimokyklinukų emociniam ugdymui

Labiausiai koreguojamas kūrinys yra vaikystė. Nuo vasario mėnesio Aukštadvario lopšelyje-darželyje ,,Gandriukas“ tėveliai kartu su vaikais renkasi į šeimų stiprinimo užsiėmimus. Mažyliai juos vadina ,,pamokėlėmis“. Užsiėmus vedanti psichologė Asta Jakonienė teigia, kad jai pačiai yra didelis išbandymas sudominti ir įtraukti dėmesingai mažylius į veiklas, tačiau priduria, kad kuo ankščiau pradedame kreipti dėmesį į vaikų emocinį intelekto ugdymą, tuo ir patys vaikai geba dėmesingiau įsisąmoninti tam tikrus dalykus. Taip pat pastebi, kad visgi į užsiėmimus daugiau yra linkusios įsitraukti mamos, tėčiai, deja, perduoda vaikų auklėjimo ir ugdymo estafetę moterims.

Užsiėmimų metu tėvai ir vaikai mokosi būti kartu, sąmoningai stebėti save ir savo aplinką – artimus žmones. Įvairiomis aktyviomis formomis tėvai su vaikais mokosi įvairių streso įveikos būdų – relaksacijos, raumenų atpalaidavimo ir kt. Pagal raidą 3-4 metų vaikai turi ir taip pakankamai stiprų prieraišumą prie tėvų, tad didesnis dėmesys užsiėmimų metu skiriamas vaikų jausmams, emocijoms, ypatingai pykčio, agresijos raiškos būdams. ,,Ožiukai“ tokio amžiaus vaikams yra būdingi, tad tinkami išveikos emocijų būdai gali padėti ir tėvams, ir patiems vaikams susitarti ir nusiraminti.

Užsiėmimų grupės tiek tėvams, tiek tėvams su vaikais vyksta skirtingose Trakų rajono savivaldybės seniūnijose pagal projektą ,,Kompleksinių paslaugų šeimai plėtojimas Trakų rajone“. Projekto tikslas sudaryti sąlygas šeimai gauti kompleksiškai teikiamas paslaugas, užtikrinant paslaugų prieinamumą kuo arčiau šeimos gyvenamosios vietos. Informacija apie šiuo metu renkamas mokymų grupes tel. 8 612 87 316 arba pasiteiravimui el. paštu: info@paslaugosseimoms.lt.